Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen

Coleman

Coleman

Coleman is een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in kampeerartikelen. Het bedrijf werd opgericht door William Coleman. Het begon allemaal toen ze de eerste draagbare lantaarn maakten in 1900. Vijf jaar later kon het bedrijf deze bijzondere benzinedruk lantaren demonstreren tijdens een voetbalwedstrijd in Mississippi. Het werd de eerste verlichtte avondlijke voetbalwedstrijd. 
 
Kampeer gasstellen voor soldaten
Tijdens de Tweede wereldoorlog begon Coleman met de productie van kampeer gasstellen voor de soldaten. Dat was eigenlijk de aanleiding om na de Tweede Wereldoorlog meer producten te gaan ontwikkelen voor het buitenleven. In de jaren ’50 ontwikkelden ze koelboxen met een kunststof binnenwand en in 1960 kwam Coleman met hun eerste echte collectie kampeerartikelen.
 
Complete kampeeruitrusting
Door de geschiedenis heen heeft Coleman een breed scala aan uitrusting geproduceerd, voornamelijk gericht op de kampeer- en recreatiemarkt. Tegenwoordig produceert Coleman ook kampkachels, slaapzakken, generatoren, horloges, sandalen, tenten en rugzakken. Maar hun bekendste product is nog steeds de Coleman Lantern, nu werkend op gas, gebaseerd op hun ontwerp van 1900.